Opis
Ristretto to najmocniejszy ze wszystkich wariantów espresso. Do zaparzenia ristretto używa się tej samej ilości kawy co do zwykłego espresso, ale tylko połowy ilości wody.
Otrzymujesz kawę pełną mocy i soku - tak bardzo, że w lepszych kawiarniach risretto podaje się ze szklanką wody, aby złagodzić mocny smak.
To ristretto powstaje wyłącznie z drobno zmielonych ziaren arabiki z Ameryki Południowej i Środkowej. Smak jest ciemny i intensywny, z nutami kakao. Ciało jest ciemne i głębokie, o lekko karmelowym charakterze, a posmak długi i utrzymujący się. Całość wieńczy złota, miękka crema.
Innymi słowy, mamy tu do czynienia z kawą z charakterem. Dla wielu osób ristretto jest prawdopodobnie nieco zbyt intensywne. Jednocześnie jest to rodzaj kawy, który ma wielu zwolenników, którzy cenią ją za głęboki, mocny smak oraz umiejętność zapewnienia ciału i podniebieniu szybkiego kawowego kopa.
Ristretto słusznie ma swoje stałe miejsce we wszechświecie rspresso.
Nespresso® Pro to system stworzony dla biur, stołówek i restauracji. Nespresso® Pro oferuje szeroką gamę wysokiej jakości kaw w dużym wyborze kapsułek, dzięki czemu pracownicy i klienci mogą zawsze łatwo znaleźć swoją ulubioną kawę.
Składniki
Kawa palona i zmielona
Specyfikacje
Liczba kapsułek |
50 |
Liczba napojów |
50 |
Marka |
Nespresso |
Kompatybilność |
Nespresso Pro |
Nuty smakowe |
Kakao |
Właściwości |
Aluminium |
Rozmiar |
Ristretto |
Intensywność smaku |
Intensywny smak (8/10) |
Najlepiej spożyć przed |
31.12.2025 |