Opis
Papua Nowa Gwinea jest znana z luksusowych ziaren kawy - i jeśli przez krótką chwilę wyobrazisz sobie bujne zielone zbocza wulkaniczne w żyznym i wilgotnym klimacie, wyobrazisz sobie bardzo szczególne warunki klimatyczne i geologiczne, które tworzą wyjątkowy smak kawy z Papui Nowej Gwinei.
Kawa z Papui Nowej Gwinei różni się tym, że generalnie ma nieco niższą zawartość kwasu i kofeiny niż ziarna kawy uprawiane w innych częściach globu. Ponadto, kawa ta znana jest z pełnego ciała i kwiatowych tonów.
W przypadku wariantu L'OR's Papua New Guinea Single Origin otrzymujemy kawę Arabica o delikatnym aromacie, owocowych nutach i słodkim drzewnym aromacie. Innymi słowy, otrzymujesz wyrafinowaną kawę z delikatnymi podtekstami, która jest idealna dla tych, którzy preferują łagodne i słodkie espresso.
Dzięki predykatowi Single Origin masz pewność, że wszystkie ziarna kawy pochodzą wyłącznie z Papui Nowej Gwinei. Zapewnia to jednolitą i wysoką jakość, a także przejrzystość dla Ciebie jako kawosza, który może łatwo ocenić, czy kawa z Papui Nowej Gwinei to coś dla Ciebie.
Jest to dobra okazja do spróbowania ekscytującej kawy z kraju, z którym jako kawosz nie masz często do czynienia, ale który zdecydowanie jest warty spróbowania. Kawa z Papui Nowej Gwinei swoim delikatnym i wyrafinowanym smakiem zdobyła bowiem wielu fanów na całym świecie, dlatego dzięki tej odmianie masz dobrą okazję do spróbowania kawy, która może stać się nowym ulubieńcem.
L'OR to marka kawy o francuskich korzeniach, która została wprowadzona na rynek przez firmę Jacobs Douwe Egberts w 1992 roku, z zamiarem stworzenia nowego złotego standardu w sektorze kawy premium. Wszystkie kawy L'OR posiadają certyfikat UTZ, który gwarantuje, że ziarna były uprawiane z dbałością o środowisko i warunki socjalne pracowników.
Te kapsułki nie są powiązane z firmą Nestlé®, nie są przez nią produkowane, zatwierdzane ani wspierane.
Składniki
Ristet og formalet kaffe