Opis

Dobra mleczna pianka jest ważnym elementem wielu smaków espresso. Profesjonalni bariści polecają polskie mleko Milatte do latte, cappuccino, mokki itp. Jego wysoka zawartość białka pomaga zapewnić przyjemny i pyszny smak podczas spieniania go i wlewania do kawy. 

Nie trzeba go przechowywać w lodówce, ponieważ jest poddany obróbce UTH. To proces, w którym mleko jest podgrzewane przez 3-5 sekund do temperatury około 135 stopni. Zabija to najgorsze bakterie i wydłuża okres przydatności do spożycia. 

Idealny, gdy nagle pojawiają się goście i chcą napić się swojej ulubionej kawy - lub gdy masz ochotę pobawić się w baristę dla siebie. 

Składniki

MLEKO, 3,2% tłuszcz

Specyfikacje

Mililitry

1

Marka

Mlekpol

Najlepiej spożyć przed

27.07.2024

Wartości odżywcze 100 ml.

Wartość energetyczna, kcal

63

Białko

3,6

Tłuszcz (g)

3,2

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

2,1

Węglowodany

4,9

- w tym cukry

4,9

Milatte mleko do spieniania

1 litr

(1)

Recenzje (1)

Mleko bardzo smaczne, super pianka z ekspresu Czytaj więcej