Opis
Spróbuj kawy Single Origin i wybierz się w kawową podróż do Indonezji
Ta ciemno palona kawa pochodzi z indonezyjskiej wyspy Sumatra. Tutaj kwitnie roślina Arabica, która dzięki uroczemu otoczeniu wytwarza ziarna kawy o niskiej kwasowości i pełnym body.
W porównaniu z kawą z innych krajów, kawa indonezyjska charakteryzuje się cięższym body z wyraźniejszymi nutami ziemi. Jest to zatem rodzaj kawy, który szczególnie nadaje się do zrównoważenia z mlekiem.
L'OR's Indonesia w pełni spełnia te cechy. Otrzymujemy mocną i pełną kawę, która w najlepszy sposób odzwierciedla swoje tropikalne otoczenie, z aromatyczną filiżanką lekko gorzkiego kakao i nut cedrowych, którą dopełnia trwały, lekko lukrecjowy posmak.
Innymi słowy, mamy tu do czynienia z kawą o bogatym i złożonym profilu smakowym, która dostarcza wyjątkowych doznań kawowych niespotykanych nigdzie indziej na świecie.
L'OR to marka kawy o francuskich korzeniach, która została wprowadzona na rynek przez firmę Jacobs Douwe Egberts w 1992 roku, z zamiarem stworzenia nowego złotego standardu w sektorze kawy premium. Wszystkie kawy L'OR posiadają certyfikat UTZ, który gwarantuje, że ziarna były uprawiane z troską o środowisko naturalne i warunki socjalne pracowników.
Te kapsułki nie są powiązane z firmą Nestlé®, nie są przez nią produkowane, zatwierdzane ani wspierane.