Opis
Spróbuj kawy Single Origin i wybierz się w kawową podróż do Indonezji
Ta ciemno palona kawa pochodzi z indonezyjskiej wyspy Sumatra. Tutaj kwitnie roślina Arabica, która dzięki uroczemu otoczeniu wytwarza ziarna kawy o niskiej kwasowości i pełnym body.
W porównaniu z kawą z innych krajów, kawa indonezyjska charakteryzuje się cięższym body z wyraźniejszymi nutami ziemi. Jest to zatem rodzaj kawy, który szczególnie nadaje się do zrównoważenia z mlekiem.
L'OR's Indonesia w pełni spełnia te cechy. Otrzymujemy mocną i pełną kawę, która w najlepszy sposób odzwierciedla swoje tropikalne otoczenie, z aromatyczną filiżanką lekko gorzkiego kakao i nut cedrowych, którą dopełnia trwały, lekko lukrecjowy posmak.
Innymi słowy, mamy tu do czynienia z kawą o bogatym i złożonym profilu smakowym, która dostarcza wyjątkowych doznań kawowych niespotykanych nigdzie indziej na świecie.
L'OR to marka kawy o francuskich korzeniach, która została wprowadzona na rynek przez firmę Jacobs Douwe Egberts w 1992 roku, z zamiarem stworzenia nowego złotego standardu w sektorze kawy premium. Wszystkie kawy L'OR posiadają certyfikat UTZ, który gwarantuje, że ziarna były uprawiane z troską o środowisko naturalne i warunki socjalne pracowników.
Te kapsułki nie są powiązane z firmą Nestlé®, nie są przez nią produkowane, zatwierdzane ani wspierane.
Składniki
Specyfikacje
Liczba kapsułek
10
Liczba napojów
10
Marka
L'OR
Kompatybilność
Nespresso
Nuty smakowe
przyprawy, karmel
Właściwości
Aluminium
Rozmiar
Espresso
Intensywność smaku
Bardzo intensywny smak (9/10)
Najlepiej spożyć przed
06.06.2025
L'OR Indonesia (Premium)
10 kapsułek do Nespresso®
Recenzje (2)
Anna
Czytaj więcej