Opis

Klasyczna, aromatyczna kawa Arabica. 

Marka Carte Noire jest bardzo ceniona przez miłośników francuskiego deep L, ze względu na wysoką jakość i finezyjne połączenia smakowe. 

Classique to jedna z kaw sygnowanych przez Carte Noire, która została stworzona w 100% z najlepszej jakości ciemno palonych ziaren kawy Arabica. Oto kawa, która ładnie reprezentuje najlepsze francuskie tradycje kawowe, w postaci klasycznej kawy Arabica stworzonej ze starannie wyselekcjonowanych ziaren. W rezultacie otrzymujemy kawę o intensywnym smaku i pełnym aromacie, któremu towarzyszą subtelne niuanse owocowe. 

Classique jest idealna dla tych, którzy chcą mieć wysokiej jakości kawę do codziennego użytku, ale w rozsądnej cenie. Można ją zaparzać w ekspresach filtrujących, prasach francuskich lub jako slow-brew. 

Aby uzyskać optymalne wrażenia, zalecamy zmielenie kawy tuż przed jej użyciem. 

Od 1979 roku Carte Noire tworzy swoją wysokiej jakości kawę w Lavérune w południowej Francji. Doświadczenie Carte Noire w doborze ziaren kawy, w połączeniu z długą i głęboką tradycją palenia kawy, uczyniło Carte Noire jedną z najbardziej znanych i popularnych marek kawy we Francji. 

W przeciwieństwie do innych firm kawowych, Carte Noire koncentruje się na kawach stworzonych z ziaren Arabiki, głównie z Ameryki Południowej i Środkowej. 

Składniki

Palone ziarna kawy

Specyfikacje

Ilość (g)

1000

Marka

Carte Noire

Właściwości

Arabica

Intensywność smaku

Intensywny smak (7/10)

Najlepiej spożyć przed

30.11.2025

Carte Noire Classique

1000 g kawa ziarnista

(8)

Recenzje (8)

Tylko w tym sklepie znalazłam tej kawy. Chyba stanę stałym klientem, kawa smakuje super. Czytaj więcej
Polecam Czytaj więcej
Uwielbiam tę kawę Czytaj więcej
Świetny Czytaj więcej
Kawa, którą piję wiele lat. Czytaj więcej
Kawę Carte Noire pije od 20tu lat i tylko tę kawę. Kaffekapslen zapewnia mi najwyższej jakości towar.
Polecam.
Czytaj więcej
Super produkt : carte noire classigue, jest mój ulubiony, dostawca : super sprzedawca, polecam. Czytaj więcej
Niepowtarzalny aromat i smak Czytaj więcej