Opis

Jacobs jest najpopularniejszą marką kawy w Niemczech, gdzie korona na opakowaniach Jacobs jest dobrze znana niemieckim kawoszom od dziesięcioleci. 

W tej odmianie Jacobs przedstawił swoją wersję francuskiego klasyka "Café au Lait", stworzoną dla wszystkich, którzy lubią swoją kawę z mlekiem. 

Café au Lait jest bardzo podobna do latte, ale w przeciwieństwie do latte jej bazą nie jest espresso, lecz kawa filtrowana. Smak kawy w Café au Lait jest więc nieco mniej intensywny niż w latte. Ponadto, Café au Lait jest zazwyczaj mniej spieniona niż latte. 

Innymi słowy, w przypadku Café au Lait otrzymujesz mleczną kawę z przyjemną słodyczą, dobrze nadającą się do użytku rano i po południu. Zaparzasz ją łatwo i szybko w swoim Tassimo, używając tylko jednej kapsułki. 

Jacobs wywodzi się z 1895 roku, kiedy to firma została założona w Bremie przez Johanna Jacobsa. Obecnie Jacobs jest najpopularniejszą marką kawy w Niemczech i należy do holenderskiej grupy Jacobs Douwe Egbert, z której kawa Jacobs jest eksportowana na cały świat. 

Składniki

odtłuszczone MLEKO w proszku (32%), cukier, syrop glukozowy, kawa rozpuszczalna (15%), całkowicie uwodorniony olej kokosowy, białko MLEKA, stabilizatory (E340), substancje przeciwzbrylające (E551), emulgator (E471, E433).

Specyfikacje

Liczba kapsułek

16

Liczba napojów

16

Marka

Jacobs

Kompatybilność

Tassimo

Rozmiar 

Średni kubek (zwyczajny)

Intensywność smaku

Średnio intensywny smak (5/10)

Najlepiej spożyć przed

21.12.2024

Wartości odżywcze 100 ml.

Wartość energetyczna, kcal

27

Białko

0,9

Tłuszcz (g)

0,8

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,7

Węglowodany

3,9

- w tym cukry

2,6

Jacobs Café Au Lait

16 kapsułek do Tassimo

(2)

Recenzje (2)

Bardzo smaczna kawa, a z dodatkiem mleka wysmienita. Polecam wszystkim smakoszom kawy. Czytaj więcej
najlepsza kawa pod słońcem, wyrazista. A najlepiej smakuje z mlekiem. Czytaj więcej